Reyhan Kültür Vakfı, Türkiye ve Dünya Müslümanlarına tasavvufi hakikatleri İslami öz içinde anlatırken, yaşamıyla da sünnete uygun hayatın hakiki örneklerinden birini ortaya koyan, maneviyat ikliminin harman olduğu Erzincan’da medfun bulunun Abdurrahim Reyhan Efendinin gösterdiği yol ışığında, 1990’lı yılların başlarında merhum Mazhar Gürgen Bayatlı ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.

Reyhan Kültür Vakfı; Dünya üzerinde insanlığın hayrına, İslam Âlemi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğini daim kılabilmek için gerçek ve tüzel kişi, kurum ve kuruluşlarla irtibat kurarak mezkûr Vakıf senedinde geçen Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma ve benzeri amaçlar hususunda hizmet vermeyi amaç edinmiştir.

Bu cümleden husûsen Reyhan Kültür Vakfı;

Fakirlere, düşkünlere ve herhangi bir maddi geliri olmayan tedaviye muhtaç kişilere yardımcı olmak ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitiminde öğrencilere burs imkanı sağlayarak ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımcı olmak.

Örf, anane, ahlak, milli ve dinî hassasiyetin muhafaza edilmesi ve dahi geliştirilmesi için her türlü ilmî ve sosyal, eğitim, sağlık, spor ve kültürel faaliyette bulunmak için hiçbir karşılık ve beklenti içinde olmadan çalışmalarını yürütür.

Reyhan Kültür Vakfı, 2 Şube ve 6 temsilcilik ile Türkiye çapında hizmetlerini devam etmektedir.